Kort (geografi) - Rabaul

Rabaul
Rabaul er en by i provinsen East New Britain i Papua Ny Guinea. Byen var provinshovedstad og den vigtigste by i provinsen indtil den blev ødelagt af nedfaldende aske fra et vulkanudbrud i 1994. Under vulkanudbruddet blev der sendt aske tusinder af meter op i luften og den efterfølgende askeregn fik 80% af bygningerne i Rabaul til at bryde sammen. Efter udbruddet blev provinshovedstaden flyttet til Kokopo omkring 20 km borte. Rabaul er fortsat truet af vulkansk aktivitet da den ligger på kanten af Rabaul caldera, en oversvømmet caldera fra en stor vulkan.

Rabaul var hovedkvarter for Tysk Ny Guinea indtil byen erobret af det Britiske imperium under 1. verdenskrig, hvorefter byen blev hovedstad i det australske mandatområde Territoriet Ny Guinea indtil 1937. Under 2. verdenskrig blev byen erobret af japanernei 1942, og den blev hovedbase for japansk flåde og militær i den sydlige del af Stillehavet. Bebyggelser og militærinstallationer langs kanten af calderaen omtales ofte samlet som Rabaul selv om den gamle by Rabaul selv blev næsten udslettet under et vulkanudbrud i 1994.

Som turistmål var Rabaul populært til SCUBA-dykning og snorkeling. Det havde en spektakulær havn. Inden vulkanudbruddet i 1994 var Rabaul et populært mål for skibsfart og fritidssejlads i Papua Ny guinea. Der er stadig adskillige dykkerfirmaer i byen, men turismen er endnu ikke nået op på sit tidligere niveau.

Rabauls placering i nærheden af sine vulkaner har altid været en kilde til bekymring. I 1878 inden byen blev grundlagt førte et udbrud til dannelsen af øen Vulcan i havnen.

 
Kort (geografi) - Rabaul
Kort (geografi)
Land - Papua Ny Guinea
Papua Ny Guinea (officielt: Den Uafhængige Stat Papua Ny Guinea; Independent State of Papua New Guinea) er et land i Oceanien, der udgør den østlige del af øen Ny Guinea. Landet grænser mod vest til Indonesien og ligger nord for Australien.

Det formodes, at den tidligste befolkning af øerne skete for omtrent 50 000 år siden og af folk fra Asien – det er muligt, at der da ikke var noget hav, som adskilte øerne fra det asiatiske fastland.
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
PGK Kina (Papua New Guinean kina) K 2
ISO Sprog
EN Engelsk (English language)
HO Hiri motu (Hiri Motu language)
Kvarter (by) - Land  
  •  Indonesien